Jubilerande Bore Cup startade med rekord

Det blev en bra start för 25-års jubilerande Bore Cup. 111 fullföljande var fler än någonsin tidigare för denna vinterserietävling som avgörs under vintern i Uppland och Gästrikland. Kanske lockade det kvardröjande höstvädret ut löpare som egentligen skulle idka vintervila nu?

Med åtta plusgrader, uppehåll och absolut halkfritt, var i varje fall löpförhållanden som gjorde Bore Cups första deltävling till en deltagarrik historia.

Upsala IF-löparna Johan Lindberg och Henrik Löfås gjorde precis samma sak som de gjorde i första deltävlingen i Östhammar 2005, blev 1:a resp. 2:a med några få sekunder dem emellan. De nog ganska exakt 10 kilometrarna avverkades på 32.18 för Johan och 32.25 för Henrik, vilket var 1.19 före trean Mikael Lindberg, Edsbyns IF. Fyra blev Lorenzo Nesi, FK Studenterna, ytterligare 15 sek efter. 27 löpare deltog i seniorklassen, vilken var största klass.

Anna Hallberg, Ullevi FK, segrade i Kvinnor Seniorer med 20.12 på de dryga 5 kilometrarna, 4 sek före Josefine Berggren, Östhammar FI. 3:a var Mimmi Andersson, Uppsala LK (21.01) och 4:a Susanne Sjöstrand, FK Studenterna (21.12).

I veteranklasserna var starke Martti Mustonen, Rånäs 4H, både snabbast, med 7:e bästa tid i mål, 34.48 och dessutom mest överlägsen i någon klass, segermarginal drygt 2 minuter i Män 40. Fast egentligen var Lorenzo Nesi snabbaste M40:a, men han valde seniorklassen i stället. Anna-Lena Åkerstrand från nytillkomna arrangörsklubben Vallentuna FK  i Bore Cup (deltävling 2), vann Kvinnor 40 med dryga minuten.

I Män 50 vann Göran Lindqvist, Hemlingby LK med knappt en minut. I Kvinnor 50 vann Ewa Wahlberg, Uppsala LK.

I Män 60 är det allt som oftast en tvekamp om förstaplatsen. Så också i lördags, de mycket starka och medaljtyngda löparna Miles Fleetwood, Uppsala LK, och Alf Sjökvist, Valö IK hade som vanligt en uppgörelse om första platsen. Miles drog det längsta strået denna gång, vann med 41.27, 12 sekunder före Alf, som förra säsongen uppnådde 50 segrar i olika åldersklasser i Bore Cup. Men alltså inte denna gång.

Lika medaljtyngd som de två första herrarna i än 60 är väl Gudrun Fleetwood, Uppsala LK. Hon vann Kvinnor 60 med lördagens näst största segermarginal, 1.38.

I Män 70 segrade Lars Vinger, Östhammar FI, och i Mix Motion vann Andreas Efverström, Valbo AIF.

I lagtävlingen tog Uppsala en klar ledning före Hemlingby LK och Östhammar FI.

Deltävling två, 7.5 km för samtliga klasser, arrangeras 20 januari vid Hammarbacksskolan i Vallentuna.