Kallt nyår för landets löpare

Burr! Årets intensivaste tävlingsdag är Nyårsafton. Men mildvintern förbyttes till midvinterköld och Sylvesterloppen runt om i Sverige samlade betydligt färre deltagare i år än tidigare. Största loppet ? Sylvesterloppet i Göteborg ? samlade ändå drygt 500 deltagare.

Då ska man veta att det var 13 grader kallt mitt på Nyårsafton i Göteborg. På startlinjen som vanligt både motionärer och elitlöpare. Snabbast i herrklassen var Patrik Gustafsson som gjorde milbanan på goda 31.30. Marginalen till tvåan Martin Söderberg blev hela 44 sekunder. I damklassen var Heléne Willix lika överlägsen. Spårvägentjejen distanserade EM-marathon-löparna Susanne Johansson och Karin Schön med 45 respektive 65 sekunder.
Det var 22:a gången som Solvikingarna ordnade Sylvesterloppet.
Resultat Sylvesterloppet i Göteborg.

I Vallentuna, ett par mil norr om Stockholm, var det ännu kallare. 18 minusgrader och sol var förutsättningar som gjorde att startfältet i det 21:a Nyårsloppet blev ganska tunnt. Knappt 100 löpare kom till start. Kylan vållade till synes inga problem för Spårvägens FK:s Peter Öhman som segrade tämligen ohotad i männens tävlingsklass. Mika Åhman från Rånäs 4H segrade i kvinnoklassen. Tyvärr bestod den klassen enbart av tre deltagare och arrangören Vallentuna FK hälsar därför att fler kvinnliga deltagare välkomnas varmt till nästa års lopp!
Resultat Nyårsloppet i Vallentuna.

I Nora var det vinterväglag och 21 grader kallt. 25 löpare är betydligt färre än vad loppet brukar locka. Bland dem som sprang var Peter Comét som sprang loppet för 21:a gången. Peter har bara missat Sylvesterloppet i Nora en gång, permiäråret, 1981. Kristoffer Kallio var snabbast på den 10,5 km långa banan.