Kängurupar snabbast i Sörmland

Det australiensiska paret Magnus och Susan Michelsson var helt överlägsna i terrängspåren på Lilla Tullinge-Tumbaloppet. Magnus känns igen som mannen som kom bakom Anders Szalkai på VM-maran i Edmonton.

Anders Szalkais starkaste motiv för att orka spurta i slutet på den misslyckade VM-maran var att han kunde hinna ikapp svenskfödde Magnus Michelsson, tävlande för Australien. Det lyckades och kanske fick Magnus för sig att han skulle få revansch på svensk mark. Magnus hade frun Susan med sig till den anspråkslösa terrängtävlingen Lilla Tullinge-Tumbaloppet, söder om Stockholm. Susan sprang också VM-maran i Edmonton, och slutade precis som sin man på 40:e plats. I Tullinge var konkurrensen dock mindre och makarna sopade hem de millånga elitklasserna med två respektive nästan tre minuter.
Även om båda Michelssönerna har fina meriter, som nationella titlar i halvmaraton, är det ändå Susans bror, Peter "Robbo" Robertson, som är familjens mest välkände idrottsman, världsmästare i triathlon som han är. Även Magnus tävlade i triathlon innan han slog om till långlöpniing, lockad av chanserna att kvala in till OS i Sydney.

Resultat Lilla Tullinge-Tumba Loppet
Män 10km:
1. Magnus Michelsson, Australien, 30.11
2. Linus Nilsson, Enhörna, 32.15
3. Stefan Hall, Enhörna, 33.25
Kvinor 10km:
1. Susan Michelsson, Australien, 34.21
2. Linda Ek, Enhörna, 37.11
3. Annelie Buller, Hässelby, 38.53