Kingstad Mest Extrem i Finalen

Ett par veckor efter Medoc Marathon brukar de flesta knappt ha återställt sig efter 42 kilometers löpning och vin. Richard Kingstad hade inga såna problem. Han vann finalen på Löplabbet Extreme.
- Medoc var mest som ett långpass, tillstod han.

Efter åtta kvaltävlingar var Richard Kingstad bara nionde man av de tio som kvalat in till Löplabbet Extremes final. Men väl där förbättrade han sig med nästan två minuter till 55.33 över de extremt tuffa 15 terrängkilometerna i Ursviksskogen, nordväst om Stockholm. Richard slapp visserligen de sex snabbaste kvallöparna som alla avstod finalen. Nu var det kvalsjuan Göran Sander som försökte hänga med i början, men fick allt svårare i de branta utförslöporna och fick släppa kontakten. I mål skilde det nästan två minuter.
- Det var lättsprunget, underlaget var snustorrt, menade Richard.
Nästan lika torr var han i det blötaste av maratonlopp, Medoc Maraton, som han sprang två veckor före. Maran som är känd för sina otaliga vinkontroller.
- Det blev mer vin än vatten. Jag smuttade bara lite, säger Richard som joggade runt på 3.18 i sin egenskap av reseledare för Runners World.
Nu kan han glatt skriva in resultaten från Löplabbet Extreme i nästa nummer av löpartidningen. Han ser också fram emot det kommande Lidingöloppet.
- Jag sprang Extreme som genrep inför Lidingöloppet. Den tid man gör motsvarar ungefär det dubbla på Lidingö. När jag gjorde 1:49 hade jag sprungit Extreme på 54.45. I år bör det gå på 1.50 om det inte regnar.

Marathon.se håller tummarna för att Sunbybergs IK orkar fortsätta genomföra Extreme-serien även i fortsättningen. Årets nio tävlingar var mycket välbesökta och är en förträfflig genomkörare till ett löjligt lågt pris (30 kronor) med den utmärkta möjligheten till fri start mellan 16.00 och 18.30.

Resultat från Löplabbet Extrtemes Final och Sundbybergsterrängen