Kvalar Sjöqvist till EM?

Ikväll inleds den svenska friidrotts-gala-säsongen i <a href="http://www.ludvikaspelen.com">Ludvika</a>. Erik Sjöqvist, nyss hemkommen från Europacupen med ett präktigt personligt rekord på 3000 meter, har en stor chans att kvala in till EM på 5000 meter.

Erik sprang på 13.42 bara några dar före Europacupen. Kan han sänka sig med dryga tre sekunder når han den uppsatta EM-kvalgränsen. Även Joakim Johansson, som var snäppet efter Erik i det förra loppet på 5000 meter har en chans.
De sparras främst av kenyanerna Augustus Mbusya (som vann Rösjöloppet), David Tuwei och Moses Kigen.
EM-biljetten hägrar även för Mattias Norling på 1500 meter. Han behöver förbättra sitt årsbästa med en dryg sekund till 3.41,0. På 800 meter möter redan EM-klare Khaled Azerkan de senaste årens starkaste svenskar på distansen: Rickard Pell och Rizak Dirshe samt erfarne Jörgen Zaki. EM-kvalgränsen är 1.47,20.
Tjejerna ger sig på numera sällan sprungna 10 000 meter. Malin Öhrn, som blev finnkampshjätinna på halva distansen, gör en intressant start.

Ludvikaspelen är första deltävlingen i Folksam Grand Prix, den svenska friidrottsserien som även omfattar tävlingar i Karlstad, Malmö och Göteborg.

Startlistor på Ludvikaspelen