Laddad Ström smällde högst

Med vårvädret kom elitlöparna till sörmländska Enhörna och 30-årsjubilerande Påsksmällen. Lars Johansson och Linda Ström vann elitklasserna.

Solen bröt igenom under förmiddagen och lös på de fridfulla grusvägarna i Ytterenhörna, utanför Södertälje där Påsksmällen arrangeras. Elitklassern avgörs på en tvåvarvsbana som mäter sammanlagt 7.6 kilometer med en lång backe mot slutet.

Dameliten springer trevligt nog samtidigt med motionärerna vilket ger de klubblösa manliga löparna en bra bild av hur snabba de bästa tjejerna är. Mycket rikigt var det ingen kille som hängde med hela vägen. Till att börja med var det tre gånger Hässelby längst fram i form av Linda Ström, Jenny Johannesson och Pia Rondahl. De hade sällskap av IFK Moras Anita Nordenström. På det andra varvet gled Ström ifrån med Johannesson närmast medan Rondahl bröt med kraftiga magsmärtor.
Linda höll luckan till Jenny hela vägen och Anita kom in som trea med betryggande marginal bakåt.
– Jag ska börja med hinder, avslöjade segrarinnan, som tidigare gjort några sporadiska framträdanden på löparbanorna och begåvades med sitt första par spikskor dagen till äran.

På herrsidan var det småländskt från start till mål. Brittatorps Lars Johansson smällde iväg från första metern. Johan Lindberg och Niklas Österberg hade lite kontakt, men Upsalalöparen sjönk sedan genom fältet. Den före dette medeldistanslöparen Österberg, som inte sprungit i Enhörna på femton år, höll däremot, men fick sällskap av fjolårets komet i svensk långlöpning, arrangörsföreningens Marek Poszepczynski, som slet sig loss efter det enda asfaltpartiet, vid cirka fem kilometer.

Topp-tre Påsksmällen
Män
1. Lars Johansson, Brittatorp, 23.30
2. Marek Poszepczynski, Enhörna, 23.43
3. Niclas Österberg, Rånäs 23.48
Kvinnor
1. Linda Ström, Hässelby, 27.15
2. Jenny Johannesson,Hässelby, 27.35
3. Anita Nordenström, Mora 27.48