Larm och Engström snabbast på Lidingö

Lidingöloppet avgörs nästa söndag men då ska Elisabeth Engström flytta och Jonas Larm tänker inte gå för fullt. Men den här söndagen var de huvudpersoner på Lidingö.

Elisabeth Engström, IFK Mora, vann 10 kilometersklassen i Lidingö Tjejlopp och Jonas Larm, Hässelby SK, vann Sista Milen.
- Jag har aldrig varit här på Lidingö förut. En jättefin bana, säger Elisabeth.
Fin bana - om man gillar backar. För Lidingö Tjejlopps långa bana går på Lidingöloppets sista mil. Den beryktade som börjar med ett rejält motlut och efter fem kilometer kommer Abborrbacken med en stigning på 40 meter.
- Jag började lite lugnt och hade några tjejer framför mig fram till Abborrbacken men uppför den sprang jag om hon som ledde. Hon tog in på mig i utförslöporna men jag sprang ifrån uppför, berättar Elisabeth.
För en månad sedan var 22-åriga Elisabeth 14:e tjej i Tjejmilen. En talang som först i är börjat tävla lite mer. Men nästa helg när det "riktiga" Lidingöloppet avgörs står hon över. Hon och pojkvännen ska flytta till en större lägenhet.

Larm satte nytt banrekord
I Sista Milen hängde hemmalöparen Dan Ocklind med Jonas Larm någon kilometer, men sedan drog hässelbylöparen iväg.
- Va, var det banrekord! Vad kul, kommenterar Jonas som är i sitt livs form just nu.
Jonas satte personligt rekord på halvmaran med en minut för en månad sedan i Stockholmsloppet och vann nu med drygt två minuter i Sista Milen. Nästa vecka springer han Lidingöloppet. Förra året var han 21:a, men har inga ambitioner att förbättra placeringen i år.
- Mitt stora mål är Chicago Marathon om tre veckor. Sista milen var sista loppet som jag gick för fullt. I Lidingöloppet nästa vecka kommer jag att gå på 90-95 procent för att inte bränna ut mig.
Totalt var det på söndagen närmare 3000 löpare som sprang på Lidingö i de två loppen Sista Milen och Lidingö Tjejmil med två distanser, tio och fyra kilometer.

Resultaten:
Sista Milen [24 september 2000]
Lidingö Tjejmil [24 september 2000]