Lidingöloppet utmanar politikerna

Lidingöloppet har bjudit in alla riksdagsmän och samtliga politiker i Stockholms- och Lidingös kommunfullmäktige till en utmaning i Lidingöloppet. Utmaningen är en enkel. Vilket parti ställer upp med flest deltagare i Lidingöloppet den 27-29 september?

Under Lidingöloppshelgen finns distanser som passar alla från 1700 m till 30 km. Vill man tävla i lag finns en stafett.
- Som är arrangörer av ett av Sveriges största motionsevenemang är vi oroliga för den svenska folkhälsan. Vi har under flera år fått rapporter och läst artiklar om att vi unga svenska pojkar och flickor blir allt tyngre och tyngre, att antalet sjukskrivningsdagar blir fler och fler osv. Senast kom folkhälsoinstitutets rapport, säger Bengt Jansson på Lidingöloppets kansli.
- Syftet med utmaningen är att det ska vara en manifestation för motion och hälsa att politikerna visar att de tar frågan på allvar. Som arrangör av motionsevenemang anser att vi bidrar till folkhälsan - att tusentals människor har en morot för sitt motionerande.
- Det räcker inte. Det behövs någonting mera, bl.a. att våra politiker tar problemen på allvar ger mer tid för idrott i skola och inte skär ner bidragen till idrottsföreningar etc. Det borde vara en stor fråga i valet!
- Vi hoppas att Lidingöloppet med vårt initiativ bidrar till en bättre folkhälsa.

Mer information om Lidingöloppet