Malin startar i Stockholm Marathon

På Nyårsdagen födde Malin Ewerlöf-Krepp sin tredje dotter, Johanna. En månad senare återupptog hon träningen och nu har hon bestämt sig. Det blir Stockholm Marathon för andra gången.
- Det var helt enkelt jättekul för två år sedan och jag vill uppleva det igen!

2005 gjorde Malin Ewerlöf-Krepp debut som maratonlöpare och vann direkt SM-klassen i Stockholm Marathon.
Malin kommer till start med lägre ambition än vanligt.
– Jag har inga planer på att göra tiden från förra gången, 2.44.43. Det har jag helt enkelt för lite mil i benen för att klara av men någonting mellan 2.50 och 2.55 bör jag kunna göra.

Däremot kommer hon att använda samma principiella upplägg av loppet.
– Jag kommer att gå ut lugnt och känna mig för så jag verkligen har ork kvar på andra varvet.
För två år sedan inledde hon med km-tider strax under fyra minuter medan de sista två var de klart snabbaste. De höll hon 3.36 per km.

Träningen har rullat på bra med fem pass i veckan men med ett litet avbrott, inte på grund av förkylning eller något annat en trebarnsmor borde råka ut för.

– Jag och och sju för detta medeldistanstjejer hälsade på Kajsa Bergqvist veckan efter påsk. Då fick vi för oss springa 400 meter absolut max. Efter 200 meter var tvungen att bryta på grund av jättekramp i vaden. Efter det vilade jag ett tag.
Den 23 maj kommer Malin förmodligen att testa formen i Milspåret ute på Djurgården.

34-åriga Malin var under 90-talet en av Sveriges friidrottsstjärnor och bland meriterna finns bland annat ett EM-silver på 800 meter i Budapest 1998. Malin har fortfarande de svenska rekorden på 800 (1.59,44) och 1500 mete (4.05,49)r.