Malmö startade Vår Ruset

Vår Rusets premiär i Malmö lockade 9 149 deltagare som avverkade den fem km långa banan genom Pildammsparken.
Under den närmaste månaden kommer ytterligare nära 140 000 kvinnor och tjejer i alla åldrar att vara med i något av de återstående 17 Vår Ruset-loppen.

Det var lätt duggregn i Malmö under tisdagen, men fram mot kvällen blev vädret bättre. När Vår Ruset startade klockan 18.30 var det fint löparväder med 15 graders värme.
Den nya banan med start och mål utanför Malmö Stadion var uppskattad av deltagarna. Vår Rusets picknick fick tusentals löpare att stanna kvar på den stora gräsmatten vid målet i en timme eller mer efter loppet.
Erica Rönnhage från IFK Trelleborg var snabbat av alla. Hon avverkade banan på 15.56. Majoriteten av deltagarna tog det betydligt lugnare.

Vår Ruset i Malmö lockar deltagare från hela Skåne. Den kommun som samlar flest deltagare i förhållande till kommunens storlek får ett speciellt pris. I år var det Kävlinge kommin med 382 anmälda som tog hem detta pris.

Vår Ruset, som nu genomförs för 18:e gången, är Europas största löparserie. I år avgörs 18 lopp i Sverige och ytterligare fem i Finland.
Den 18 maj är det premiär i Uppsala där Vår Ruset nu ersätter det nedlagda Maja Gräddnos-loppet. I Stockholm genomförs två lopp.

Här är datum får vårens återstående lopp i Sverige:
3 maj: Halmstad
4 maj: Jönköping
8 maj: Växjö
9 maj: Göteborg
10 maj: Vänersborg
11 maj: Norrköping
15 maj: Karlstad
16 maj: Örebro
17 maj: Västerås
18 maj: Uppsala
22 maj: Stockholm
23 maj: Stockholm
29 maj: Luleå
20 maj: Umeå
31 maj: Sundsvall
1 juni: Gävle
29 juni: Visby