Många trotsade snön i Växjö

Vintern svepte in över södra Sverige under lördagen. Över 10.000 hushåll i Kronobergs län blev utan ström. Men Växjö Marathon hölls som planerat och kunde till och med räkna in 50 efteranmälningar!
Snabbast på åttåvarvsbannan var MAI:s Joel Johansson som spurtbesegrade Per Åsberg från uppländska Rånäs.

För de flesta sportintresserade i Växjö innebar snön främst att fotbollsidolerna i Öster fick ställa in den match som kunde säkrat en plats i Allsvenskan. Få tycks ha tänkt på att den lokala löparklubben trotsade vädermakterna och anordnade en av Sveriges större maratonlopp, ett stenkast från centrum. Smålandsposten, med huvudredaktion i Växjö, skriver exempelvis inte en rad på sin nätupplaga.
Men Växjö LK rapporterar på loppet hemsida att Växjö Marathon samlade 167 anmälningar varav 50 kom in på tävlingsdagen! 144 kom till start och 122 utav dem stod ut med snöfallet hela vägen in i mål.
Malungs Elis Bengtsson tog snabbt hand om ledningen, men fick långt senare sig se passerad av Joel Johansson och Per Åsberg. Spurtstriden dem emellan slutade med skånsk seger vilket inte förvånar eftersom Joel har en bakgrund som medeldistanslöpare (1.49 på 800 meter för snart tio år sen). Segertiden 2.42.09 är riktigt hygglig med tanke på blötsnön.
Danskan Eva Bak kunde upprepa fjolårssegern trots att resan från Bornholm tog längre tid än väntat i det halvt förlamade trafiken. Hon vann på 3.25.31.
En stor eloge till funktionärerna som måste ha frusit rejält.

Läs vidare på Växjö Maratons hemsida
Resultat