Marie trivdes i varmt Motala

Marie Söderström Lundberg, Hässelby SK, segrade överlägset i Baltzarloppet, 10 km, och fortsätter att vässa formen med tanke på kommande VM-maraton i Paris.

Lördagens värme var tryckande i Östergötlands gamla radiostad Motala, och många löpare presterade följaktligen sämre resultat än vanligt. Marie Söderström Lundberg var en av undantagen.
- Det kändes bara bra att få ta ut sig i hård värme, så jag är mycket nöjd med hur loppet gestaltade sig. Så, nu blir det Nortälje nästa och SM, säger hon efter målgång.
Tiden blev 34.14 på den knixiga banan och det räckte även till en totalseger. Bästa manliga löpare var David Conradsson, Sveg IK (skidåkare), med 35.02. Jenny Widarsson, Mullsjö SOK blev tvåa på 37.03
I halvmaratonloppet segrade Linda Ström, Hässelby SK, med tiden 1.20,40. I herrklassen vann Peter Nzimbi, Kvarnsvedens FIK (1.11,06), i en spurtduell mot Kumla SF:s Mathias Pettersson. Mathias ansåg sig lurad på segern i och med att han sprang fel under loppet utifrån väl svag banmarkering, något som klubben måste jobba med till nästa år.