Mer än 200 lopp i 2006 års kalender

Lite drygt 200 långlopp har Svenska Friidrottsförbund gett sanktion för 2006. Samtliga finns nu i kalendern här på Marathon.se.

- Vi kommer som vanligt även att lägga in grundfakta om alla mindre lopp runt om i Sverige men vi väntar på att få in all information från distrikten, säger Gunilla Dahlén på Svenska Friidrottsförbundet.
Långlopp i Sverige arrangeras alltid av friidrottsklubbar, alltså föreningar som är anslutna till Svenska Fridrottsförbundet.
Ett långlopp kan vara ett maraton, ett landsvägslopp, terränglopp och även stafettlöpning utanför arena räknas som långlopp. För att ordna ett llopp förbinder sig föreningarna att uppfylla regler som Svenska Friidrottsförbundet har utformat.
Reglerna handlar bland annat om hur tidtagning ska gå till, hur banorna ska mätas och så vidare. För att ordna ett lopp med fler än 200 deltagare så måste arrangörsklubben ansöka om sanktion hos Svenska Friidrottsförbundet.
Alla loppens faktauppgifter finns på Marathon.se och från och med 2005 även på Puls.se. Under februari utkommer också Joggingkalender 2006 – en kalender i behändigt fickformat som är gratis. Den kan beställas från Svenska Friidrottsförbundet, den distribueras till klubbar, den delas ut vid stora lopp och den kommer att finnas i utvalda sportbutiker.