Mer än 700 ville bli testlöpare

50 par Nike-skor av modellen Air Pegasus sökte testlöpare.
Redan 15.05 på onsdagen, fem minuter efter det att sidan med intresseanmälan lags ut på www.maratthon, hade mer än 100 intresseanmälningar gjorts.
På mindre än tre timmar anmälde 700 löpare sitt intresse.
Vilka som får skor publiceras på marathon.se fredag 3 november.

- Vi kommer under torsdagen att gå igenom intresseamälningarna i den ordning som vi fått in dem, berättar Hans Wiktorson på svenska Nike. Vi har 50 par skor men de är också begränsade i ett visst antal per storlek.
Så även om man var tidig med intresseanmälan kan man ha haft otur att ens storlek tagit slut. Å andra sidan kan någon som anmält sitt intresse vid en senare tidpunkt ha haft turen att en sko funnits kvar i hans/hennes storlek.
Intresset för att bli testlöpare var stort och när förstasidan med länken till sidan med intresseanmälan lades ut klockan 15.01 (exakt servertid) på onsdagen var trycket på www.marathon.se:s så hårt som det annars bara brukar vara under stora tävlingsdagar.
- Klockan 15.02 loggade vi första intresseanmälan, och redan klockan 15.05 hade vi fått in mer än 100 anmälningar, berättar webmaster Torbjörn Sköldefors.
Under fredagen 3 november kommer samtliga namn på testlöpare att publiceras på www.marathon.se. Skorna kommer att skickas ut med post under nästa vecka.