Midnattsloppet till Göteborg

På måndagen blev det officiellt att Midnattsloppet kommer att arrangeras även i Göteborg. Istället för att ordna det egna "Nattloppet" har Göteborgs Friidrottsförbund och föreningarna Utby IK och Solvikingarna satsat på ett samarbete med arrangörerna av Midnattsloppet i Stockholm.

Lördagen 23 augusti blir det premiär för Midnattsloppet i Göteborg.
Precis som ursprungsloppet i Stockholm kommer loppet att starta kl 22.00 på kvällen och ramas in med festligheter och upplevelser för deltagare och publik. Banan är 10 km med start och mål vid Heden och sträcker sig runt centrala delar av Göteborg med en avslutningskilometer uppför Avenyn.

Under de senaste två åren har intresset för Midnattsloppet i Stockholm ökat. Enligt Midnattsloppets egna utvärderingar gillar löparna stämningen och atmosfären i loppet:
- Nu ska vi flytta den känslan till Göteborg och med en fantastisk bana som bas är förutsättningarna mycket goda för att Midnattsloppet i Göteborg också blir ett av Sveriges största motionslopp, säger Göran Qvarfordt, projektledare på Midnattsloppet.

Göteborgarna tar alltså hjälp från Stockholm istället för att ordna det egna Nattloppet som till det här året var utlyst på samma lördag som Midnattsloppet i Stockholm men som i hast ställdes in i våras.
Tanken var att Nattloppet skulle ersätta kvartsmaran EM-loppet som under fyra år fram till EM 2006 var Göteborgs stora lopp i augusti. När EM 2006 var över lades loppet ner. Som ersättare planerade klubbarna Sävedalens AIK, Kongahälla AIK, Mölndals AIK, IF Kville, Lerum Friidrott och Solvikingarna Göteborgs Nattlopp.

Midnattsloppet i Stockholm arrangeras av Hammarby IF Friidrott. I årets lopp, det 26:e sedan starten, var 18183 deltagare anmälda vilket varr deltagarrekord.
Göteborgs Friidrottsförbund tillsammans med föreningar arrangerar årligen Sveriges största motionslopp, Göteborgsvarvet med över 40.000 deltagare.