Musse kritiserar Jyllandsposten

Mustafa Mohamed är Sveriges bäste långlöpare. Som stjärna och rekordhållare får man uttala sig om mycket. På torsdagen sände lokalradion SR Radio Väst en intervju där största delen ägnades åt att Hälle-löparen är muslim, och hur han ser på Jyllandspostens publicering av de så kallade Muhammed-teckningarna.

På frågan från reportern om vad "Musse" anser om de senaste tidens oroligheter efter Jyllands-Postens Muhammed-teckningar svarar han:
- Det här har fått för oproportionerligt stora följder tycker jag. Men jag förstår inte varför Jyllandsposten valde att publicera detta. Självklart ska man använda sin yttrandefrihet men Jyllandsposten visste att teckningarna skulle såra miljoner människor. Ändå valde man att publicera dem.
– Det är en sak att demonstrera fredligt mot detta och bojkotta varor från Danmark men å andra sidan förstår jag inte tidningen Jyllandsposten som valde att publicera bilderna trots att de visste att bilderna skulle kunna såra många människor, säger Mustafa.
– Men man skall inte dra alla över en kam, det är många danskar som blir inblandade som inte har något med saken att göra, avslutar Mustafa ”Musse” Mohamed.

Närmaste tävling för Mustafa är ett internationellt terränglopp i Luxembburg nästa helg.