Ny världstid av Radcliffe

Paula Radcliffe missade VM i friidrott men är nu tillbaka i allra bästa form. På söndagen vann hon halvmaratonloppet Great North Run i Newcastle.
Tiden 1.05.40 är den snabbaste som en kvinna presterat.

Kenyanskan Susan Chepkemei har världsbästanoteringen i halvmarathon med tiden 1.05.44. En tid som fortfarande kommer att gälla som rekord eftersom halvmaratonloppet mellan Newcastle och South Shields har en målplats som ligger betydligt lägre än startplatsen.
- Jag visste att det inte kunde bli något rekord på den här banan, men för mig räknas den. Det här är ingen enkel bana, menade Paula Radcliffe efter loppet.
Paula satte nytt världsbästa på maraton i våras men missade VM i friidrott i augusti på grund av skada. Efter söndagens formbesked i loppet där hon bland annat hade världsmästarinnan på 10000 meter Berhane Adere, kenyanskan Susan Chepkemei och irländskan Sonia O''Sullivan är nu Radcliffe full av tillförsikt inför VM i halvmarathon i Portugal om två veckor.

Great North Run är världens största halvmaratonlopp. I år deltog 47000 löpare. Sydafrikanen Hendrick Ramaala vann herrklassen på 1.00.01.