Perfekt väder i 24:e Varvet

? Det bästa löparvädret jag varit med om under alla mina år.
Lars Elfving från IK Bergaström i Lilla Edet som har sprungit alla GöteborgsVarvet har onekligen rätt referenser för att uttala sig. Lars har sprungit samtliga Varven sedan starten 1980.

Med 15 grader var temperaturen för årets lopp perfekt och trycket på nummerlappsutdelningen blev rekordstor. Totalt hämtade 25400 löpare av de 33000 anmälda löparna ut sina nummerlappar för att springa det 24:e GöteborgsVarvet - den högsta startsiffran hittills i Göteborgsvarvet.
Men riktigt lätt är ändå aldrig en halvmara, även om det som för Margaretha Frennborn var hemmabana.
- Det var jobbigt i år. Hade 1.56 i år och har haft 1.51 som snabbast, säger Margaretha Frennborn som bor på Hisingen.
Andra pratar om Avenyn och Slottskogsvallen och Älvsborgsbron men tycker att Hisingssidan är rätt trist. Men inte Margaretha Frennborn.
-, Där gick det ju bra. För vi hade medvind på den sidan, säger Margaretha som gärna gör lite reklam för sin del av Göteborg i och med att en mil av loppet springs på Hisingen.
Hur mycket tränare du för ett sådan här lopp?
- De blir ett par gånger i veckan och jag springer tolv kilometer varje gång. Men sedan så cyklar jag 8-9 kilometer till jobbet varje dag.
Margaretha har även sprungit Stockholm Marathon:
- De var 1997. Då sprang jag på 3.58. Men maraton är för långt för mig - då får jag träna mer om ja ska springa så långt iget.
Om det var ett löfte inför nästa år återstår att se, men att hon kommer att dyka upp på sitt trettonde Göteborgs Varvet lovade hon redan till nästa år.
Hasse Sjögren