Prestigefyllt i Hässelbyloppet

Löparsäsongen är långt ifrån över. På söndag ordnas prestigefyllda milloppet Hässelbyloppet och på lördag ordnas tre maratonlopp runtomkring i Sverige.

Simon Gutierrez och Erik Sjöqvist är de mest meriterande löparna i
Hässelbyloppet som avgörs på söndagen. I fjol segrade Sjöqvist på nya banrekordet 30.49. Han var då 19 sekunder före Gutierrez.
Drygt 600 löpare är anmälda till denna tävling över 10 km. Loppet har start och mål vid Hässelby Idrottsplats. Banan går genom Hässelby,
Grimsta, Råcksta och Vällingby i nordvästra Stockholm.
Start kl 11.00.
Efteranmälan på Hässelby IP (Loviselundsvägen 100) kl 09.00-10.30.
Avgiften är 200 kr.

Inte långt ifrån Hässelby har dagen innan Bolinder marathon premiär i Järfälla. Efter loppet blir det extra årsmöte i Svenska marathonsällskapet som det ju har stormat ordentligt i. Styrelsens främste kritiker Peter Fredriksson har nu suttit med i valberedningen. Frågan är om mötet tar valberednings förslag eller om man komer att ropa på den gamla styrelsen.

Maratonlöare finns det dock i hela landet. Och det ordnas faktiskt två lopp till under lördagen. Umemaran - andra deltävlingen av Kvarken cup agörs i Umeå. Första deltävlingen var Vasa marathon.

I Växjö avgörs ett av Sveriges snabbaste maratonlopp på en åttavarvsbana runt Växjösjön. Start klockan 11.00. Efteranmälan fram till klockan 10 på startplatsen vid simhallen i Växjö kostar 250 kronor.

Hässelbyloppets startlista

Växjö löparklubbs hemsida