Rachid Benjira snabbast i Trosa

Det blev en spännande avslutning på Trosa Stadslopp som genomfördes på fredagskvällen. Hässelbys Rachid Benjira lyckades till slut spurta ner Spårvägens Kent Claesson och vinna med två sekunder. Jenny Johannesson vann damklassen tolv sekunder före Susanna Damm.

Det var idealiskt löparväder vid 21-tiden på fredagskvällen då Trosa Stadslopp i Södermanland genomfördes för 19:e gången. Vindstilla, moln och cirka 16 grader var i det närmaste perfekta förhållanden för 8,9 km löpning.
Hässelbys Rachid Benjira drog upp farten från start och passerade två km på 5.50 med klubbkamraten Abderrahman Sosse, marockanen Adil Bouafif och Spårvägens Fredrik Uhrbom i rygg medan årets SM-tvåa i maraton – Kent Claesson från Spårvägen – släppt sex sekunder.
Vid fyra km hade Uhrbom släppt sju sekunder och senare bröt Sosse medan Bouafif lämnade Benjira bakom sig. Med 1,9 km kvar hade Kent hunnit ikapp Rachid och upp till Bouafif var det nu bara sju sekunder. Kent och Rachid kom ikapp och förbi och på sista 300 m var det Rachid som var den starkaste och vann med två sekunder på 26.57.
– Jag har haft problem med ena vaden ett tag men nu kändes det bra! Det var verkligen kul att få vinna här, sa Rachid Benjira.
– Detta var första gången jag sprang Trosa Stadslopp och det är ett härligt lopp med publik längs i stort sett hela banan!

Jenny Johannesson vann damloppet
I damloppet tog Mullsjös Jenny Johannesson täten direkt och drygade långsamt ut den så att segermarginalen till tvåan Susanna Damm från Flemingsberg till slut blev tolv sekunder – 31.16 mot 31.28.
Annars är det motionärerna som sätter färg på Trosa Stadslopp. Det var totalt 1700 startande i de olika klasserna och det är ett par hundra mer än förra året! Av de 1700 var det 865 som sprang 8,9 km – 644 män och 221 kvinnor.
– Det är många företag som har stora grupper med, berättade tävlingsledaren Pelle Bång.
Loppet går i härlig skärgårdsmiljö i det idylliska Trosa. Banan är lättsprungen och har formen av en åtta och går bland annat längs vattnet med varvning vid målområdet.