Reima blev årets sista maratonsegrare

I lördags genomfördes årets sista svenska maraton och det var Luciamarathon i Bovallstrand i Bohuslän. Överlägsen segrare blev Reima Hartikainen på 2.51 och med det hade han över sex minuters marginal till tvåan.

Det var idealiskt löparväder med sol, vindstilla och 6–7 plusgrader när IK Granit arrangerade Luciamarathon den 11 december. De 42 195 meterna löptes på ett 5275 meter långt varv som avverkades åtta gånger. Banan går på asfalt och grusstig utan några tunga backar och följer bland annat havet under en kilometer.

Överlägsen seger för Reima
I herrklassen var det debutanten Lars Lindbäck från Strömstorps IK som tog täten från start och höll den ett par varv. Det var dock den rutinerade Reima Hartikainen som var uthålligast och vann med bred marginal.
Loppet fungerade också som DM för Bohuslän/Dal och där segrade arrangörsklubbens Olle Rundberg på 3.13 (åtta totalt). Av de 47 startande kom 44 i mål och bland dem märks Stig Söderström från Kvarnsveden som med en tid strax under fyra timmar nu fullföljde sitt 300:e maraton. Damklassen vanns av Jessica Ohlsson från Heleneholm.
Parallellt med maran arrangerades också lopp på 5,2 km, 10,5 km och halvmaraton. Totalt startade 89 personer.
– Vi hade 40 förhandsanmälda men med 49 efteranmälningar så blev det deltagarrekord, förklarade den nöjde tävlingsledaren Ivar Fjeldbo.