Rekordchanserna blåste bort i Chicago

Evans Rutto klockades för 2.16.16 när han på söndagen vann Chicago Marathon för andra året i följd. Den 26-årige kenyanen siktade på en landsmannen Paul Tergats ett år gamla världsrekord 2.04.55 på den flacka och snabba banan i Chicago. En
besvärande blåst störde dock både honom och de andra löparna.

- Vädret var för dåligt för att det skulle kunna bli riktigt bra resultat, kommenterade Rutto, som fick 180 000 dollar (1,3 milj kr) för sin seger.
Evans Rutto debuterade som maratonlöpare i Chicago i fjol genom att vinna på 2.05.50. I april segrade han i London Marathon på 2.06.18.
Daniel Njenga från Kenya, var tvåa i Chicago på 2.07.44 . Fyrfaldige Chicago Marathon-vinnaren Khalid Khannouchi från USA slutade på femte plats med 2.08.44.

Två rumänska löpare tog hem tätplatserna i damklassen. Fjolårstvåan Constantina Tomescu-Dita vann på 2.23.45 före Nuta Olaru, som noterade 2.24.33
Chicago Marathon är tillsammans med New York Marathon, som avgörs första helgen i november, USA:s största maratonlopp. 40 000 löpare var anmälda till söndagens tävling.