Revansch i Ursvik för Otto

För två veckor sedan blev Otto Elmgart snuvad på den första Riksmästerskapstiteln i ultralöpning, men kl 7.03 på söndagmorgonen fick Otto en liten revansch när han vann prestigefyllda Ursvik Ultra i Sundbyberg.

Otto var med tiden 7.03.19 endast 13 minuter från Rune Larssons tävlingsrekord i det tuffa loppet som avgörs vid Ursviks motionscentral i Sundbyberg. Totalt handlade det om 75 km – alltså fem varv på Ursviks tuffa 15 kilometersspår.

Starten gick vid midnatt natten mellan lördag och söndag. Totalt var det ett 50-tal löpare och sju stafettlag som stod på startlinjen i den åttonde upplagan av loppet.

I damklassen segrade Åsa Carlsson, Laxå OK, på fina 8.43.36. I herrarnas Lightklass på 45 km vann Per Larsson. I nya stafettklassen satte Hemlingby LK ett bra rekord på 5x15 kilometer. Segertiden blev 5.42.53 för laget som bestod av Bo Thörnblom, Sören Persson, Erik Klippmark, Torbjörn Pettersson och Lars Klippmark.