Säsongen börjar på allvar

Nu tar löparsäsongen på allvar fart. I helgen avgörs flera tävlingar runtom i landet.
Det största, och samtidigt mest intressanta loppet är Premiärmilen som arrangeras på Norra Djurgården i Stockholm.

Detta är landets första IT-lopp. Vid Premiärmilen finns det inte någon tryckt inbjudan eller något tryckt PM. All information finns enbart på internet.
Löparna kan bara anmäla sig – och betala anmälningsavgiften – via Premiärmilens hemsida www.premiarmilen.se
Direkt efter det att en löpare anmält sig får han/hon sitt startbevis, med startnummer, via e-mail.
– Det har fungerat bra. Några få löpare som inte har tillgång till internet har hört av sig, men annars tycker deltagarna att de får snabb och bra information, kommenterar Anders Olsson som är initiativtagare till Premiärmilen.
Premiärmilen avgörs på en flack tvåvarvsbana på Norra Djurgården. Start kl 11.00 nära Frescati. Loppet har chip-tidtagning.

Nära 750 löpare är anmälda. 34 procent av deltagarna är kvinnor. Loppet har endast seniorklasser Det finns möjlighet till direktanmälan i samband med
nummerlappsutdelningen i Runner´s Store på Vasagatan 16 under fredagen och
lördagen.

Andra intressanta lopp i helgen
Den 1 april avgörs Brukslunken på vägarna vid Rånäs Bruk i Uppland. Detta är ett traditionsrikt lopp som den framgångsrika löparklubben Rånäs 4H nu arrangerar för 37:e gången. Brukslunken har klasser får ungdomar och seniorer. De yngre springer 2 km, seniorerna 6,5 km på en flack och lättlöpt bana.

Anders Szalkais moderklubb IS Göta arrangerar Helsingborgs Terränglopp den 1 april. Loppet, som är Skånes DM i terränglöpning, har start och mål på Hartlyckans Idrottsplats. Manliga seniorer kan välja mellan att springa 4 km och 12 km, damerna har också två distanser; 4 km och 8 km. Tävlingen har även ungdoms-, junior och veteranklasser.

På lördagen genomförs Vällingby Marathon som är årets första svenska maratonlopp. Det är 37:e gången som Duvbo IK arrangerar denna tävling som
avgörs på en fyravarvsbana genom Vällingby och Råcksta i nordvästra Stockholm. Start och mål i Vällingby Centrum som just nu byggs om och byggs ut. Loppet startar kl 11.00. Fullständig klassindelning.
I samband med maratonloppet avgörs SpringStar, ett lopp över 10 km. Start
kl 10.35.

Startmilen i Örebro brukar samla ett par hundra deltagare. Loppet har start och mål vid Universitetet. Banan går genom stadsdelen Almby. Loppet har två distanser; 10 km och 5 km. Linda Ström, som vann terräng-SM på 8 km i fjol, planerar att göra sin svenska säsongdebut vid Startmilen på lördag.