Sen vår uppskjuter tävlingar

Vårens sena ankomst har skapat problem för en rad arrangörer. I Odensbacken ficka man skjuta upp Vårterrängen. I Söderköping fick Skogspojkarna omvandla Albogavarvet till ett gatulopp.

Med orienteringsklubben Skogspojkarna som arrangör förväntar man sig nte att Albogavarvet ska genomföras på asfalt, men så blev man av nöden tvungen när premiärtävlingen hölls på tisdagskvällen, en vecka försenad. Den som välkomnade ändringen mest var Louise Wiker. Hässelbylöparen som fick sommarsäsongen förstört av en stressfaktur i lårbenshalsen var tillbaka som en vinnare. Hon sprang den fem kilometer långa banan på 18.33. Systrarna Saljunovic kom närmast efter Louise. Adrijana hängde med under loppets första tredjedel, men tappade sen en knapp halvminut. Söderköpings starka juniorsektion dominerade det manliga loppet med Oskar Danielson främst.
Den tioårsjubilerande tävlingsserien hålls i fem omgångar, varje tisdag fram till 9 maj och avsikten är att den i fortsättningen ska genomföras i sin traditionella terrängmiljö.

I Närke kunde man visserligen anordna den traditionella premiärtävlingen, Startmilen i Örebro 1 april, men när det i helgen var dags för Vårterrängen i Odensbacken fick man ställa in. Tävlingen som inkluderar distriktsmästerskapen i terräng har skjutits upp till 14 maj. Även Västergötlands terrängmästerskap som skulle ha hållits i samband med klassiska TIF-Terrängen fick ställas in och ska arrangeras på valborgmässoafton.

Topp-tre Albogavarvet 1, Söderköping
Män:
1) Oskar Danielson, Söderköping, 15,15.
2) Albert Mollén, Söderköping, 15,42.
3) Marcus Gustafsson, Söderköping, 15,45.
Kvinnor:
1) Louise Wiker, Hässelby, 18,33.
2) Adrijana Saljunovic, Tiwaz, 19,01.
3) Remka Saljunovic, Tiwaz, 19,47.