Sjöqvist Årets Löpare

Erik Sjöqvist är årets bäste svenske löpare. Det anser en jury bestående av knappt 25 tränare. Beskedet gavs på Bosön där stora delar av den svenska medel- och långdistanseliten samlades under Lidingöloppshelgen.

Marathon.se har vid ett flertal tillfällen berättat om Erik Sjöqvists sagolika utveckling från fotbollspelare i de lägre divisionerna till elitlöpare. I år har varit förskonad från skador. Det har lett till personliga rekord på alla sträckor från 1500 till 10 000 meter. Erik blev nordisk mästare på 10 000 meter och kvalade in till EM på 5 000 meter.
Framgångarna belönades i helgen genom utnämningen till Årets Löpare av en jury bestående av uppemot 25 svenska tränare. De hade att välja bland alla löpare på distanser från 800 meter och uppåt.
Stora delar av den svenska medel- och långdistanseliten var samlade på Bosöns anläggning, som ligger på Lidingö den gångna helgen. Gemensamma träningspass varvades med teori, som denna gång blev just en redovisning av Erik Sjöqvists träning, framförd av huvudpersonen.