Sjöqvist bäddade för Bellman-segrar

AstraZeneca/Enhörna IF herrlag tog sin tredje raka seger i Bellmanstafetten, anförda av startmannen Erik Sjöqvist. Finnkampens vinnare över 10000 meter tog inte många andetag innan han tog över pinnen för sörmlandsklubbens mixedlag, som också avgick med segern.

Erik Sjöqvist behövde bara en kvart för att avverka de fem kilometerna på Norra Djurgården i Stockholm, där solen lyste över större delen av lördagseftermiddagen. Han skaffade Enhörna en ledning på 40 sekunder till Studenterna, som är väl hemmastadda i området runt Stockholms Universitet.

Ledningen krympte under den andra sträckan, men sen seglade de gulsvarta ifrån till en vinst med nästan tre och en halv minuts marginal.
Utvecklingen var nästan densamma i mixedklassen som är Bellmanstafettens stora begivenhet med i det närmaste 900 fullföljande lag. Erik tog alltså över pinnen och dödade spänningen på andra sträckan. Gapet till Studenterna i mål blev något mindre än i herrklassen, en dryg minut.

Studenterna abonnerade på silverplatserna. I damklassen fick de ge sig för Rånäs 4H, anförda av årets vinnare av Stockholm Marathon, Anna Rahm, som övertog ledningen på andra sträckan efter att Lovisa Backemar gett de blåvita täten i inledningen. Roslagslaget var över fem minuter före i mål.

1203 femmannalag fullföljde allt som allt årets Bellman. Det är över hundra fler än ifjol i denna stafettform som lockar allt fler motionärer och företag. Regntunga moln hotade stämningen ett tag, men lagom till picknicken som alla deltagare blir bjudna på kom solen tillbaka.