Skotester går in i slutspurt

Just nu pågår slutspurten av årets största skotest.
150 testlöpare springer minst 100 kilometer var. Totalt handlar det om 72 modeller av löparskor som testas i Marathon.se:s (och Sveriges) största skotest.
Tisdagen 17 april kommer skotesten att presenteras här på Marathon.se

Ny säsong betyder också nya skor. Åtminstone i skobranschen. Alla märken kommer med nya modeller. Ibland är det helt nya innovationer, men oftast handlar det om detaljförbättringar och nya färger.

Marathon.se:s skotest är Sveriges mest omfattande. Det är tolte året i rad som Löplabbets skoexert Tommie Nordh är ansvarig för sammanställningen av testresultaten.
- Varje testlöpare har fått ett formulär med ganska många punkter som han eller hon ska bedöma. Ofta är det flera personer som testar samma modell och jag sammanställer bedömningarna.

Löpartidningen Runner's World kommer med sin stora skopresentation i slutet av april:
- Håller på med skotestet just nu, meddelar Richard Kingstad som håller i Runner's Worlds uppställning som omfattar 37 skor.

Några nya tendenser som du ser?
- Rundade hälar (vid fotisättningen) och lättare vikt.

Även Aftonbladet gör varje år en sammanställning av årets skonyheter. Till sin hjälp har tidningen bland andra Martin Enholm och Mikael Andersson från Runners' Store. Aftonbladets test kommer i slutet av april.