Slutspurt för stora skotestet

Det är slutspurt för årets stora skotest.
På torsdag 24 april presenteras vinnarna bland 78 modeller som testats av 218 löpare.
För första gången i det helsvenska skotestet som Marathon.se genomför årligen har vi infört snittbetyg på varje skomodell.

Det är för trettonde året i rad som skoexperten Tommie Nordh leder Sveriges största skotest. Testen publicerades i löpartidningen Jogging fram till 1999. Sedan 2000 är det Marathon.se som publicerar Sveriges största skotest.

Testen inleddes i februari när testlöparna kvitterade ut skor. Med skorna följde ett formulär där varje löpare har utvärderat efter 15 olika frågeställningar. Alla löpare har sprungit minst 10 mil i varje modell innan de fått lämna sitt omdöme.

- Löparnas testreslutat ligger tilll grund för min bedömning men jag jämför också själv med modeller från tidigare år och naturligtvis tar jag med mig erfarenheterna som jag får i mitt arbete på Löplabbet, säger Tommie Nordh.

På torsdag kommer testet att presenteras på Marathon.se. Redan nu kan vi avslöja att endast en enda modell av de 78 får rejält underkänt, en tvåa på betygsskalan 1-5. Ytterligare tre modeller får nöja sig med 2,5. Men 74 av 78 får alltså godkänt av testlöparna, en anmärkningsvärd siffra