Snabb grabb i Norrköping

När Grabbhalvan på torsdagskvällen jubilerade med sitt tionde lopp i Norrköping blev det en rejäl segermarginal för vinnaren Said Regragui över de fem kilometrarna.

Start och mål var åter tillbaka i Folkparksområdet. Mycket folk var ute i det fina försommarvädret, både som tävlande i loppet samt som publik. Totalt var det 2681 grabbar som fullföljde loppet i Norrköping.
Marockanen Said satte upp högsta fart från början och ingenting kunde stoppa honom denna kväll utan han vann med 41 sekunders marginal till tvåan som var Mathias Pettersson från Kumla som även var tvåa förra året i Norrköpings Grabbhalva. Vann då gjorde årets trea, nämligen Anders Karlsson från Enhörna. Fyra i årets lopp blev Fredrik Uhrbom och femma Tomas Lindh. Segertiden för Said över de fem kilometrarna blev 14.11.
Löparserien Grabbhalvan avgörs i år i Jönköping (14 maj), Norrköping (16 maj), Västerås (29 maj), Örebro (30 maj) och Linköping (15 augusti). Distansen är alltid fem kilometer och loppet är endast öppet för män.

Resultat, Grabbhalvan Norrköping:
1) Said Regragui, Marocko, 14.11
2) Mathias Pettersson, Kumla SF Friidrott, 14.52
3) Anders Karlsson, Enhörna IF, 14.55
4) Fredrik Uhrbom, Söderköping FIK, 15.08
5) Thomas Lindh, FK 013 Athletic, 15.15