Späckat program i Olympic Day Run

På torsdagskvällen den 31 augusti är det olympisk stämning i Stockholm.
Då avgörs Olympic Day Run på en ny bana runt Riddarfjärden. På start- och målområdet i Kungsträdgården är det full aktivitet från klockan 17 till sent på kvällen.

Tre tusen löpare är anmälda till Olympic Day Run som i år fått en helt ny skepnad. Tidigare har loppet haft start och mål i Rålambshovsparken.
Nu flyttas tävlingscentret alltså till Kungsträdgården i hjärtat av Stockholm.
Den 8,7 km långa banan går ett varv runt Riddarfjärden. Alla fullföljande får Olympic Day Runs guldmedalj plus det svenska OS-lagets supporter T-shirt.
Olympic Day Run arrangeras i 137 länder. Det är Internationella Olympiska Kommittén som står bakom dessa lopp som visar att den olympiska tanken inte bara handlar om elitidrott vid sommar- och vinter-OS.
Sveriges Olympiska Kommitté, som svarar för loppet i Stockholm, har tagit hjälp av Stockholm Marathon och Tjejmilen vid genomförandet av detta arrangemang. Olympic Day Run startar kl 19.00.
Det blir en späckad kväll i Kungsträdgården. Programmet upptar mycket
mer än enbart löpning:
Klockan 17.00 inleds underhållningen från Kungsträdgårdens scen.
Några av de svenska OS-hoppen presenteras och intervjuas av Sven Melander:

  • Magnus Pettersson, som överraskande var OS-tvåas i bågskytte i Atlanta för fyra år sedan.
  • Mattias Sunneborn, som satsar på en ny OS-final i längdhopp.
  • Beachvolleyparet Björn Berg och Simon Dahl.
  • Micke Brandt och Erik Johansson, som tävlar i den gamla svenska paradgrenen modern femkamp.
  • Dessutom presenteras gamla guldolympier som Tomas Gustafsson (skridsko), Bernt Johansson (cykel), Gert Fredriksson och Agneta Andersson (kanot) samt Gunnar Larsson (simning). Av dessa deltar Tomas Gustafsson och Bernt Johansson i Olympic Day Run.
    Löpare och åskådare har möjlighet att prova på två av OS-sporterna (förutom löpning): bågskytte och beachvolleyboll. Instruktion av OS-deltagarna Björn Berg/Simon Dal i beachvolley och Magnus Pettersson i bågskytte.
    Uppvisning av svenska OS-truppens kläd-kollektion. Åskådare och deltagare kan deltaga i en trekamp där första priset är två resor till OS i Sydney som inleds den 15 september.
    Panasonic arrangerar en frågesport bland Olympic Day Run-löparna där första priset en widescreen-TV och andra pris är en video.
    Det går fortfarande att anmäla sig till Olympic Day Run. Direktanmälan (kostnad 200 kr) kan göras i Kungsträdgården kl 17-18 på torsdagskvällen.
    Kom till Informations-tältet.