SpringCross – Stockholms nya terränglopp

I vår introduceras ett nytt terränglopp i Stockholm. Det handlar om SpringCross som har premiär lördagen den 6 maj och avgörs på Djurgården.

Banan går genom skogarna vid Fiskartorpet, Stora Skuggan och Frescati. Det betyder att det nya loppet avgörs på klassisk mark för svensk löpning. I detta skogsområde avgjordes nämligen landets första tävling i terränglöpning – Sleipners Terräng – på våren 1902. Här gick också banan för terrängloppet vid OS 1912.
– I ett par år har vi pratat om att starta ett terränglopp på våren. Nu blir det äntligen av, säger Stickan Himberg som är ledare för Hässelbys långlöpare och som också är initiativtagare till SpringCross.
– Under sensommaren och hösten finns det flera stora löpartävlingar i Stockholm. Vi har Midnattsloppet, Tjejmilen, Bellmanstafetten, S:t Eriksloppet och Lidingöloppet. På våren finns bara två stora lopp; Vår Ruset och Stockholm Marathon.
– Det saknas en tävling på kortare distans än maraton som är öppen också för manliga deltagare och jag tror att det finns ett stort intresse för terränglöpning.
Det är friidrottsklubbarna Hässelby och Spårvägen som arrangerar SpringCross. Klubbarna har fått välkommet stöd från Löplabbet och Asics som blir huvudsponsorer för det nya terrängloppet.
SpringCross har två distanser; 6 km och 12 km.
Anmälan till SpringCross öppnar det 21 november. Alla som anmäler sig tidigt får rabatt på inköp av Asics-skor hos Löplabbet.