S:t Eriksloppet bjuder till fest

- Chiptidtagning.
- Delvis ny bana.
- Start kl 17 på lördagskvällen.
Det är tre nyheter i S:t Eriksloppet som avgörs på lördag den 6 september.

Höstens stora svenska halvmara har start vid Slottet och mål i Kungsträdgården i hjärtat av Stockholm.
Ett härligt sensommarväder väntar de fem tusen löparna som ska avverka den 21 098 meter långa banan genom Stockholms innerstad.
- Vi gjorde en utförlig enkätundersökning bland deltagarna i fjolårets
lopp. Det är därför som vi infört chip-tidtagning och det är därför vi flyttat loppet från söndag morgon till lördagskvällen, berättar tävlingsledaren Ulf Saletti.
Banan, som går genom Norrmalm, Kungsholmen, Gamla stan och Södermalm, har justerats efter 7 km vid Hornsberg och efter 19 km på Södermalm för att banan ska bli mer lättlöpt och snabbare.
Drygt fem tusen löpare är anmälda. Arrangörsklubbarna Hässelby, Spårvägen och Tureberg räknar med att ytterligare ett par hundra löpare kommer att utnyttja möjligheten att göra en direktanmälan i samband med nummerlappsutdelningen i Kungsträdgården. Nummerlappsutdelningen är öppen kl 12-19 på fredagen och kl 12-16 på lördagen. Avgiften för direktanmälan är 380 kr.

I Kungsträdgården blir det en rad aktiviteter under fredagen och lördagen. S:t Eriksloppets huvudsponsor Eniro ordnar uppträdande på Kungsans scen med bl.a. A-Teens och med Lasse Kinch som konferencier.
A-Teens uppträder kl 15 på lördagen.
Löplabbet öppnar en sportshop med försäljning av Nike-produkter. I sportshopen finns det också möjlighet att springa på löpband och försöka hålla samma tempo under en kilometer som Paula Radcliffe hade under 42 km när hon satte världsrekord med 2.15.25 i London Marathon i april.
Andra sponsorer ordnar ytterligare aktiviteter: Cloetta ordnar prickskytte med handboll, Arla svarar för golftävling. Eniro har straffkasttävling i basket med möjlighet att vinna biljetter till EM-slutspelet. Tidningen Plaza har tävling med roddmaskin.
- Vi vill skapa en festlig inramning kring S:t Eriksloppet, förklarar Ulf Saletti.

Pius Rotich från Kenya, som nu gör sin första start i en internationell tävling, är favorit i S:t Eriksloppet. Han får motstånd av bl.a. Allan Mogensen som är f.d. världsmästare i orientering. Mogensen kommer från Danmark, men bor i Stockholm och representerar OK Ravinen i orientering.
I S:t Eriksloppet springer han för WSP Environmental.

För ytterligare informatuion om S:t Eriksloppet, se
http://www.marathon.se/eriksloppet