S:t Eriksloppet på lördag

På lördag den 10 september kl 16.30 är det dags för höstens stora halvmara då S:t Eriksloppet avgörs i Stockholm. 5648 löpare är anmälda och SMHI utlovar idealiskt löparväder!

S:t Eriksloppet är landets näst största halvmara och årets deltagarsiffra 5648 är en ökning med 10 procent jämfört med i fjol. SMHI utlovar perfekt löparväder – sol och 14 grader! Starten sker på Strömbron utanför Slottet och efter 21,1 avverkade kilometer är det målgång i Kungsträdgården. Den lättlöpta banan går genom Norrmalm, Vasastan och runt större delen av Kungsholmen innan andra halvan avverkas på Söder och genom Gamla Stan.
– Backarna på Söder efter 17–18 km är den jobbigaste biten medan utförslöpningen vid Slussen med 1,5 km kvar är den skönaste, berättar 32-årige Jonas Petersson som på lördag springer loppet för tredje gången.
– Vid Slussen är det mycket publik och applåder och där möter man också löpare som ligger efter en. Förra året hade jag 1.31 men den tiden ska jag sänka rejält i år, förklarar Jonas.
I elitfältet märks Jonas Larm, Hässelby, och Måns Höiom och Cédric Schwartzler från Studenterna som alla sprang under 2.30 i årets Stockholm Marathon. Långt fram startar också finländarna Marko Vaitinen, som var sexa i årets Stockholm Marathon, och Marko Takala, som gjort 1.08.36 på halvmaran. På damsidan märks bland annat Susanna Damm, Flemingsberg, och Anneli Fransson, Rånäs, som båda tillhör den svenska långdistanseliten.
Nummerlappsutdelningen i Kungsträdgården är öppen på fredag kl 12–18 och på lördag kl 10–15. Där går det också att göra en direktanmälan på lördagen.