Stort intresse för SpringCross när anmälan öppnade

Intresset för Stockholms nya terränglopp SpringCross är stort.
På måndagen öppnades loppets hemsida www.SpringCross.se
Samtidigt öppnade anmälan till tävlingen som avgörs den 6 maj nästa år.

Flera löpare passade på att anmäla sig direkt. Allra snabbast var Katarina Eriksson från Vallentuna som anmälde sig redan klockan sex på morgonen.
Katarina tycker att SpringCross är en bra morot när det gäller träning i vinter och i vår:
– Jag är så lat. Så för att tvinga mig själv att röra på mig brukar jag anmäla mig till någon eller några fysiska aktiviteter varje år, berättar hon.

– Det har varit Tunnelloppet, Midnattsloppet, någon lokal cykeltävling osv. Då är jag ju tvungen att hålla mig i form.
– Jag jobbade den natten och tyckte att det var lika bra att anmäla sig på en gång innan jag glömde bort det eller ångrade mig. Är jag väl anmäld så finns det inte på kartan att inte starta!
Katarina räknar med att ta det lugnt i SpringCross:
– Mitt enda mål är att ta mig runt, säger hon.
– Det är positivt att loppet avgörs så centralt och att underlaget inte är asfalt. Jag får ont i knäna om jag springer på hårt underlag.

SpringCross avgörs på Norra Djurgården i Stockholm. Loppet har två distanser; 6 km och 12 km. Start och mål är vid universitetsområdet Frescati.

Alla manliga löpare som klarar 12 km under 60 minuter, och alla kvinnliga löpare som klarar 12 km under 70 minuter, belönas med SpringCross medalj.
Löpare som anmäler sig senast den 10 januari får 200 kr rabatt på inköp av valfri modell av Asics löparskor hos Löplabbet.