Stort intresse för Team Stockholm Marathon

En av de stora nyheterna för 2008 års Stockholm Marathon släpptes för någon vecka sedan. Nya Team Stockholm Marathon har redan fått en succéstart. Drygt 60 löpare har redan bokat upp söndagarna för träning. En av de första var 26-åriga Karin Linnersund, snart klar civilingenjör i mediateknik.

- För mig är löpning en social aktivitet, säger Karin. Det är roligt att springa tillsammans.
Karin sprang sitt första maraton i somras. 4.27 i San Diego Marathon.

Under ett år har hon pluggat på Stanford universitet i San Fransisco. Träning och löpning blev en del av den sociala samvaron på universitet. På söndagarna sprang hon långpass tillsammans med ett 100-tal studenter.
- Det var verkligen inspirerande. Vi var löpare på alla nivåer. Det fanns löpare som hade sprungit ner mot 2.10 på maran men mest var det löpare som jag. Det roliga var att vi faktiskt kunde träna ihop och att det blev en social gemenskap, berättar Karin.

Nya Team Stockholm Marathon har ungefär samma upplägg. Varje söndag från 28 oktober kommer det att bli långpass från Östermalms IP i Stockholm. Löparna delas upp i grupper efter löpstyrka. Det finns grupper för alla, från nybörjare som siktar på att genomföra maran under maxtiden sex timmar till löpare med tre timmar som mål. Rutinerade långlöparna Alfred Shemweta och Ruben McRae svarar för att varje grupp håller rätt tempo.
Träningen börjar försiktigt i oktober och stegras sedan fram mot maratonloppet den 31 maj nästa år.

Att gå med i Team Stockholm Marathon kostar 485 kronor. Man kan anmäla sig i samband med anmälan eller på Stockholm Marathons hemsida. (Man behöver inte springa Stockholm Marathon för att vara med.)
Dyrt?
- Nej, jag tycker inte det, säger Karin. Man får ju annat också, en funktionströja, plats i Premiärmilen och utslaget på de 32 träningstillfällena är det inte mycket pengar men en väldigt bra morot att komma ut och träna.