Stort intresse för träningsläger

Intresset för träningsresor är rekordstort. Så stort att Springtime Travel i år chartrar egna plan. Nästa måndag går den historiska första flygningen. Ombord finns 169 personer - första gruppen i årets Training Camp på den portugiska Algarvekusten
- Vi har dubblat antalet resenärer i år, säger Springtmes Travels vd Patrik Yderberg.

Totalt handlar det i år om cirka 2000 resenärer som åker med Springtime Travel för ett eller kanske två veckors TrainingCamp i Portugal. Det finns nu endast ett fåtal platser kvar. Sedan är det fullbokat alla veckor ända in i maj.
- Det har varit rena ketchupeffekten, en kombination av olika faktorer som bland annat bredare marknadsföring och ökat allmänt intresse för löpning som har gjort ökningen möjlig, säger Patrik Yderberg.

Springtime Travel startade som en resebyrå som ordnade resor till tävlngar runt om i världen. På programmet finns resor till alla de stora loppen, men de senaste årens stora succé är Training Campen i Portugal. Nära den spanska gränsen på den portugiska Algarvekusten har man hittat bra förhållanden för löpträning - och ett hotell som kan matcha med bra service ch standard.
Numera handlar det inte enbart om löpning på programmet. Jympa, styrketräning, stretching, yoga, stavgång och golf är aktiviter som erbjuds.

- Men det är löpningen som är grunden, säger Patrik Yderberg. De första veckorna är det i stort sett bara löpare medan det blir en bredare publik på slutet.