<li>Deltagarrekord med 16632 anmälda löpare.
<li>Folkfest i en ljum sommarkväll gav medelhavskänsla.
<li>En riktigt bra elittävling.
De många nysatsningarna lyfte det 25:e Midnattsloppet.

Årets nyheter och jubileumet hade lockat rekordmånga löpare till 10-kilometerslopppet på Södermalm i Stockholm. Det gamla rekorddet från 1996 på 16500 anmälda löpare slogs och eftersom nästan alla löpare (utom eliten och maskeradklassen) sprang i orange tröja så blev starten på Ringvägen utanför Zinkendamms IP en maffig syn.

I år hade också elitklassen status som observationslopp inför Finnkampen. Erik Sjöqvist som en gång i tiden sprang sitt första lopp i Midnattsloppet gjorde nu comeback på allvar efter att ha varit lårskadad sedan inomhus-EM 2005.
- Jag har aldrig funderat på att lägga av utan tycker att jag fortfarande har mycket kvar att ge men det tar nog några månader till innan jag är i toppform, sade Erik Sjöqvist efter loppet.

Tävlingssugne Erik gick ut stenhårt och fanns med i täten när den passerade tre kilometer på 8.27. Fem kilometer passerades på 14.20.
- Det gick alldeles för snabbt för mig och resten av loppet handlade mest om att ta sig i mål, sade Erik som med tiden 30.14 blev han trea i loppet.
Eriks tid och placering lär ge honom en plats direkt på 10000 meter i Finnkampslaget.

20-årige kenyanen Eliah Mbogo vann med tiden 29.26, nästan hundra meter före marockanen Abdellah Lamghari.

I damklassen visade Högby IFs Ida Nilsson att formen från EM håller i sig. EM-finalisten på 3000 meter hinder vann klart med tiden 33.50 nästan minuten före Ebba Stenbeck, Söderköping.

Tidigare på kvällen avgjordes också flygande kilometern som gick ovanligt snabbt.
Gefles unga löfte Johan Waldén tog täten men Hammarbys Rickard Pell lyckades kämpa ner allt motstånd och vann på tiden 2.15.9, två sekunder före Turebersg Johan Dufwenberg.