Szalkai vann mara i Finland

Bara två veckor efter Stockholm Marathon vann Anders Szalkai på lördagen maratonloppet i Forssa i Finland. Med tiden 2.32.32 vann med nio minuter i loppet som hade 650 startande.

Ännu ett par timmar innan starten övervägde Anders Szalka om han skulle starta på helan eller halvan. Det blev sedan maran. Mellantiden vid halvasträckan var 1.12 och sluttiden 2.32.32. Vädret var varmt - lite dryga 20 grader, men mycket blåsigt och massor med långa raka vägar. 650 startade iväg på maraton.
I Stockholm Marathon för två veckor sedan blev Anders Szalkai 15.e man med en tid på 2.28.24.

Det var tredubbelt så många löpare på halvmarathon där startfältet var bra med finska mått. Med på startlinjen fanns bland andra Janne Holmén, Tuomo Lehtinen och Yrjö Pesonen som alla är med i finska VM-laget på maraton. Janne och Tuomo stack iväge genast, men Tuomo kunde inte hänga med Janne längre än 3 km. Jannes mellantid vid 10 km var 29.44, men sedan vände löparna mot vinden och kilometertiderna försämrades rejält hos alla löpare på alla nivåer.

Janne Holmén var trots allt länge i bra fart och det ser lovande ut med tanke på VM. Jannes tid 1.05.14 motsvarar en mycket bättre tid i lite mindre blåsiga förhållanden. Tuomo bröt tävlingen. Janne sade vid segerintervjun att han inte kommer mera att tävla mera före VM, utan reser till St.Moriz på höghöjdsläger.