Szalkai vässar programmen

Under två veckor, 14 november till och med 28 november, kommer Marathon.se att uppdatera 26-veckors träningsprogrammen inför Stockholm Marathon 2008.
- Jag kommer att anpassa dem efter feedback som jag fått, programmen kommer att uppdateras något både i detaljpass och några förändringar gällande långpassen och en allmän översyn, säger Anders Szalkai som gör träningsprogrammen för Marathon.se.

Under uppdateringen kommer programmen inte att vara synliga på Marathon.se. Starten för 26 veckorsprogrammen för Stockholm Marathon är måndagen 3 december.
- Målet är att göra ett ännu bättre program, säger Anders Szalkai som dock påpekar att oavsett hur han uppdaterar kommer programmen tyvärr aldrig att passa precis alla löpare.

- Mitt mål är dock att ge inspiration och vägledning hur man kan träna inför Stockholm Marathon eller inför ett annat maratonlopp under 26 veckors tid.
- Om någon följer programmen just nu inför något annat lopp eller bara som träningsinspiration hoppas vi att ni har överseende med frånvaron av programmet under dessa två veckor.

Tusentals löpare har sedan 2002 följt Anders Szalkais träningsråd på Marathon.se. Anders är utbildad idrottslärare och själv tidigare elitlöpare med meriter från OS, BM och EM samt en seger i Stockholm Marathon. Förutom alla som tränar efter programmen på Marathon.se är han även personlig tränare för 2007 års löparkomet, Lillian Magnusson.

Vad är det då som kommer att bli nytt?
- Långpassen kommer att bli på söndagar, men inte längre varje vecka. Sedan så kommer det att bli mer pulsering, vilket innebär att mängd och intensitet varieras mer.

Träningsprogrammen börjar måndag 3 december, vad gör man så länge?
- Om man vill så kan man springa distans eller testa någon alternativ träning. Men man behöver inte tänka så mycket löpning nu. Det kan till och med vara bra att hålla litet på det så att man är mer motiverad när programmen sätter igång.

För de som använder programmet redan rekommendrar Anders Szalkai att ni antingen noterar kommande två veckors träning eller tränar på ungefär som den fas ni är just nu i programmet.