Terrängduell på Rösjöloppet

Erik Sjökvist mot Mustafa Mohamed. På söndag gör vårens starkaste svenska långlöpare upp om segern i den klassiska terrängtävlingen Rösjöloppet.
Uppemot 5000 deltagare väntas till start i de 48 klasserna.

Elitloppet på 3x2 kilometer är bara toppen på det isberg av löpare som Rösjöloppet samlar i helgen. Arrangerande Turebergs FK hoppas, med god hjälp av det strålande vårvädret, överträffa fjolårets deltagasiffra, som var på 4500.
Hela den svenska herreliten finns på plats med undantag av Claes Nyberg, som behöver ta igen sig efter en lång terrängsäsong.
Nu väntar i stället en spännande duell mellan de två formstarkaste långlöparna i vår: Enhörnas Erik Sjökvist, som efter en skadefylld vinter imponerade stort på Terräng-SM som överlägsen vinnare på den långa banan och Hälles Mustafa Mohamed, som kämpade ända fram till mållinjen med Claes Nyberg över den korta banan på samma mästerskap.
Men ingen av dem kan ta det lugnt då resten av den svenska eliten finns på plats: Kent Claesson, Joakim Johansson, Kristian Algers, Mattias Persson och juniorstjärnan Mats Granström.
Det går att efteranmäla sig på plats både under lördagen (då Rösjöstafetten avgörs) och på söndagen, men var ute i god tid!

Undersök de 48 (!) tävlingsklassernas starttider på Rösjöloppets hemsida

Resultat 2001
Sök i årets startlista
Resultat 2002