Tuff kamp om segern i Växjö Marathon

Efter tre mil, Ut på det sjunde av åtta varv runt Växjösjön avgjorde Jens Jonasson från IK Akele årets Växjö Marathon. Jonasson fick en lucka som Skilligaryds Christer Ryman aldrig kunde täppa tlll och segermarginalen blev i mål 17 sekunder. Segertiden goda 2.36.38.

För två år sedan debuterade Jonasson på maratondistansen med att bli tvåa i Växjö Marathon. Nu förbättrade han sitt personliga rekord med sju minuter på den flacka och erkänt lättlöpta banan:
– Det kunde varit några grader varmare vid starten. Men annars var det frisk i luften och det fanns mycket syre. Det gillar jag. Det var perfekta förhålladen, sade Jens Jonasson till lokaltidningen SmålandsPosten efter loppet.

Damsegrarinnan Isabella Amoro var inte lika förtjust över vädret:
- I början av loppet var det väldigt kallt, jag frös om mina händer. Jag tyckte att det var svårt att andas i början. Men när jag gick i mål var det riktigt skönt väder. Sedan måste jag säga att det var härlig publik som hejade hela tiden och killarna jag hade runt mig hjälpte mig att hålla farten uppe, sade Isabella Amoro från Oskarström.

I sitt debutlopp på de 42195 meterna slog Isabella Amoro till med både seger och banrekord. De dryga fyra milen av Växjö Maraton avverkade hon en kvart snabbare än vad någon annan kvinna tidigare gjort.
- Jag har som längst sprungit en halv mara, så jag trodde att jag skulle gå in i väggen efter halva sträckan, men det bara rullade på, sade Isabella Amoro som vann damklassen på tiden 2.51.10.

245 löpare kom till start i årets Växjö Marathon, det var en minskning med 20 personer jämfört med förra året men innebär ändå att loppet håller ställnngen som Sveriges näst största maratonlopp.