Vår Ruset öppnar för anmälan

Nu börjar förberedelserna för Vår Ruset som är Europas största löparserie.
I dagarna får de drygt 135 000 kvinnliga deltagarna i fjolårets lopp inbjudan till Vår Ruset 2001 i brevlådan.

Vår Ruset arrangerades för första gången 1989 då 14 411 löpare anmälde sig till de lopp som arrangerades i Malmö, Örebro, Norrköping, Stockholm, Gävle och Sundsvall.
Året efter tillkom lopp i Halmstad, Göteborg och Växjö.
Anmälningssiffran var 30 648. 1991 avgjordes Vår Ruset i elva städer och lockade då 41 056 löpare. Två år senare tillkom ytterligare två tävlingsorter. Vår Ruset samlade då 61 231 löpare. 1998 kom Vår Ruset till Visby.
Förra året lockade de 14 Vår Ruset-loppen hela 135 700 deltagare.
- Intresset för Vår Ruset har varit mycket stort de senaste åren. Vi hoppas att deltagarantalet ska öka i år, säger Christer Clefberg som är huvudansvarig för Vår Ruset.
Vår Ruset är endast öppet för kvinnliga deltagare. Distansen är 5 km.
Alla fullföljande får Vår Rusets medalj.
Alla loppen avgörs på vardagskvällar.

Uppskattad picknick
Alla lag eller grupper bjuds som vanligt på picknick, något som blivit ett mycket uppskattat inslag i Vår Ruset.
I år ser Vår Rusets nya huvudsponsor Pastejköket till att picknick-kassen blir ovanligt välfylld; skinka, potatissallad, leverpastej, korv, paté, riskakor, smör och bröd samt cider.
Pastejköket är Sveriges ledande tillverkare av leverpastej, korv och skinka. Företaget vänder sig till smakmedvetna konsumenter som tänker lite extra på vad kroppen behöver.
- Goda måltidsvanor - en bra start på dagen, är Pastejkökets motto.
- Våra produkter är uppskattade av många, du finner dem i snart sagt alla dagligvarubutiker i Sverige, förklarar Pastejkökets vd Mats
Johansson.

Fina priser

En nyhet i år är att alla som svarar rätt på Vår Rusets frågesport har chans att vinna en Seat-bil eller en drömresa för två personer till Barbados.
Vid varje Vår Ruset lopp utlottas dessutom en resa till Londons Tjejmil, en resa till Tjejmilen i Stockholm och flera andra fina priser bland dem som svarat rätt på frågesporten.
Vår Ruset fortsätter samarbetet med BRIS (Barnens Rätt i Samhället) som inleddes i fjol.
- BRIS fick tillskott på nästan 650 000 kr vilket motsvarar nära fem procent av hela årets intäktsbudget. Omräknat i direkt stöd till Barnens Hjälptelefon som vi driver har detta ekonomiska tillskott starkt bidragit till att ytterligare en linje har kunnat öppnas under hösten, berättar Göran Harnesk som är generalsekreterare hos BRIS.

Datum för Vår Ruset 2001
2 maj: Malmö
7 maj: Halmstad
8 maj: Vänersborg
9 maj: Växjö
10 maj: Jönköping
14 maj: Västerås
15 maj: Örebro
16 maj: Göteborg
17 maj: Norrköping
21 maj: Umeå
22 maj: Sundsvall
28 maj: Gävle
30 maj Stockholm
9 juli: Visby

Anmälan och mer info på hemsidan