Succé till tusen för Winterrun

Mer än tusen löpare i lopp i januari. Vi har svårt att tro att någonsin något lopp i Sverige samlat ihop fler än tusen löpare under årets första månad innan Icebug drog igång sin löparserie. Förra helgen sprang 1390 löpare Winterrun i Göteborg. På lördagskvällen sprang 1184 upplagan i Stockholm med start och mål på Skansen.

Med en veckas blidväder blev det inget vinterväglag i Stockholm på lördagen. Tur det kanske eftersom det var en tuff och backig bana som bjöds löparna.
– Banan var extremt jobbig med sina backar upp till toppen på Skansen, berättar Sara Grönoset på Instagram.
Stigningen upp till Solliden ger belöning i form av en fantatisk utsikt över Stockholm. Det ser vi varje sommar i Allsång från Skansen. På lördagen var det dock löpare som intog Solliden-scenen.
– Roligt var det, marschaller och eldkorgar och eldshow bjöd kvällen på, berättar Sara.

Snabbast på tvåvarvsbanan över fem kilometer var Turebergs hinderspecialist Daniel Lundgren med tiden 32.38 som vann spurtduellen med Ullevis John Börjesson
I damklassen var orienteraren Matleena Boström, IFK Lidingö, snabbast med 41.33.

Winterrun arrangeras i år för tredje gången, Löaprserien fortsätter nu till Oslo och Helsingfors. Loppet i Stockholm hade för första gången start och mål på Skansen - faktiskt en klassisk plats för svensk löpning. Under många år avgjordes stafettävlingen Dagbladsstafetten med start och mål på Skansen. Under nära 92 år avgjordes Sleipners terräng på Djurgården, från 1936 till 1993 med start och mål på Skansen.