Felmeddelande

  1. Warning: include(misc/ui/images/ui-icons.png): failed to open stream: No such file or directory in include() (line 529 of /mnt/persist/www/marathon.se/build-assets/partials/symlinks/sites-default/settings.php).
  2. Warning: include(): Failed opening 'misc/ui/images/ui-icons.png' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php-5.6.40/lib/php') in include() (line 529 of /mnt/persist/www/marathon.se/build-assets/partials/symlinks/sites-default/settings.php).

12.50 på 5000 inomhusGebrselassies 15:e rekord

Den fantastiske etiopiern Haile Gebrselassie satte på söndagen för 15:e gången nytt världsrekord. Den här gången var det inomhusrekordet på 5000 meter som putsades med en dryg sekund ner till 12.50,38.

Gebrselassies rekordlopp var höjdpunkten när Ricohtour inleddes med tävlingar i Birmingham på söndagen. Touren består av fyra deltävlingar - med Globen-Galan den 25:e februari som final.
Kanske står sig heller inte söndagens rekord längre än till dess. För redan tidigare har ärkerivalen Daniel Komen sagt att han var ute att vässa världsrekordet på 5000 meter i Globen.
För visst finns det mer att ta på rekordet. I Birmingham fick Gebrselassie problem med varvade löpare. En trio blockerade upploppet, men etiopiern lyckades manövrera sig förbi till rekordet, som alltså kunde ha varit ännu bättre.

Resultaten på hemsidan!