168 löpare memorerade Stockholm Marathon

I strålande försommarväder gav sig 168 löpare iväg från Östermalms IP på söndagsmorgonen för att provspringa det första "långa" varvet på Stockholm Marathons bana.

Kanske fick det vackra vädret, med 15 graders värme redan kl 9, några på andra tankar. Antalet löpare var nämligen något färre än de senaste åren, trots att många nu förbereder sig för sitt första Stockholm Marathon om fyra veckor.
De som sprang trivdes dock i ett sakta uppvaknande Stockholm som visade sin allra vackraste sida med den skira grönskan på Djurgården och solglittrande vatten längs färden. De tre vätskestationerna bjöd dessutom på svalkande uppehåll vid Skansen, Söder Mälarstrand och Stadshuset.
Bland löparna fanns såväl nyfrälsta som rutinerade och med tre olika tempogrupper kunde alla hitta sin egen fart i ett lagom långt distanspass. Förväntningarna inför det verkliga kraftprovet den 9 juni fick säkert en knuff i rätt riktning för de allra flesta, av vilka några dessutom hade turen att få ett utlottningspris med sig hem efter träningsturen runt stan''.