2.38.39 - svenskt årsbästa av Jennie

Svenska mästarinnan Jennie Åkerberg putsade sitt personliga rekord med en dryg minut och noterade nytt svenskt årsbästa när hon på söndagen blev nia i Berlin Marathon på 2.38.39.

Ändå är hon inte helt nöjd dagen efter.
- Jag öppnade för lugnt, var väl lite för lat i början.
Första halvan gick på 1.20. Jennie har hittills alltid sprungit sina maraton utan klocka. Känslan får styra.
- Men efter det här kanske jag får tänka om ändå. För jag hade mycket kvar att ge och idag känner jag nästan ingenting i benen.
Nu gjorde Jennie andra halvan på 1.18.39 - och landade ändå på nytt personbästa. 2.38.39 är en putsning med nästan minuten på tiden som gav henne andraplatsen i Stockholm Marathon i juni.
- Det var tredje året i rad som jag springer i Berlin. Det är en snabb bana och det är otroligt inspirerande att få vara med och tävla med världseliten.
Belgiskan Marleen Randers vann damklassen i på goda 2.25 och tjänade 180000 svenska kronor. De första åtta tjejerna fick prispengar. Jennie blev nia.
- Jag springer inte för pengarna, då är man helt fel ute, men det är klart att det hade ju inte varit fel att få en slant också.
Men satsning på löpning kommer det att bli. Först lite kortare lopp. För nu gäller det att få upp tempot och farten för att ytterligare kunna pressa perset på maraton. Nästa mål måste ligga under 2.35.
- Jag ska försöka hinna någon mara i vinter också, sedan funderar jag på Rotterdam i april, förklarar Jennie som i och med söndagens lopp ytterligare avancerade på den svenska bästa listan genom tiderna. Jennie ligger åtta på listan som toppas av Evy Palm med 2.31.05 från London Marathon.