Ahl genrepade med seger

Andreas Ahl var starkast i backarna och vann klart den 14:e upplagan av Tolvanloppet som genomfördes i de exklusiva villaområdena Ålsten och Höglandet i nordvästra Stockholm.

Tävlingen är uppkallad efter Stockholms sista reguljära spårvagnslinje, Linje 12 som går från Alvik till Nockeby Torg.
Distansen är 12 km, och loppet startar givetvis klockan 12.
Hässelbylöparen som är f.d. svensk mästare på 3000 m hinder, noterade i sommarvärmen 37.45 på den kuperade och krävande banan. Han var därmed drygt en minut före tvåan klubbkompisen Arvid Levinsson.
Ahl och Levinsson tar båda i år steget upp till maraton. De debuterar i Stockholm Marathon nästa lördag.
I damklassen vann Seeta Dageryd före Anna Hansson som överraskande kom på 14:e plats i Stockholm Marathon i fjol.

Resultat Tolvanloppet, Stockholm 27 maj.