AIMS världsmöte:Världens arrangörer satsar vidare på Internet

Världens största långloppsarrangörer samlas i organisationen AIMS. Thomas Enström som är Stockholm marathons representant rapporterar direkt från Världsmötet i Turin.

Den inledande dagen av AIMS-kongressen bestod av ett antal föredrag med efterföljande diskussioner och frågestunder.
Wtt alltid lika aktuellt tema är hur maratonarrangörerna kan utvckla sina relationer med såväl deltagare som sponsorer. Detta belystes ur ett antal synvinklar under fredagen. Bland annat fanns representanter fråb Asics och Piaggio (Vespa) på plats för att förkalra varför just maratonlöpning passar in i deras respektive marknadsstrategi. vad skomärket beträffar är det ju knappast någon överraskning, meda Vespa-företrädaren påpekade att just maraton för deras del innebär ett minst lika viktigt socialt som iddrottsligt forum.

Att Internet kommit att bli ett allt viktigare verktyg i kommunikationen mellan arrangörer och löpare är ingen nyhet längre. Nu fokluserar de olika tjänsteleverantörerna på att ytterligare förbättra servicen och integrationen mellan olika tekniker. Nästa steg i resultatservicen är inte bara on-line via Internet utan dessutom dirket till en email-adress eller som ett SMS-meddelande till mobiltelefon.
Några lopp har redan prövat den nya tekniken med goda resultat och stort intresser från löparnas sida. Som anhörig ska du till exempel kunna beställa en mellantid på just den löpare som du vill följa och samtidigt kunna få förväntad passertid till den plats där du vill stå och heja!

AIMS- the Association of International Marathons and Road Races - startades för 20 år sedan på initiativ av bland andra Stockholm Marathon. Inte mindre än 165 arrangemang (från 15 km och uppåt) i samtliga världsdelar är idag medlemmar.
Under lördagen fortsatte de mer formella delarna av världsmötet som hålls vartannat år.