AIMS växer sig starkare- utökar utgivningen av Distance Running

De stora långloppsarrangörernas världsomspännande organisation, AIMS, avslutade sitt världmöte Turin i lördags med de mer formella punkterna. Dessutom togs beslutet att utöka utgivningen av Distance Running, en tidning som bland annat löpanra i Stockholm Marathon får ett nummer av.

Både rapporten om medlemsutveckling och den ekonomiska visade att organisationen nu står välrustad såväl antalsmässigt som finansiellt. 165 olika lopp världen över är nu anslutna och det betyder både medlemsintäkter och en god förhandlingsposition gentemot sponsorer.
Som en foljd av detta kommer tidningen Distance Running, som ar den viktigaste informationskanalen, att oka utgivningen fran nuvarande tva nummer till tre per ar. Magasinet trycks i 400000 ex och varje tävling tilldelas den mest aktuella utgåvan för distribution till sina löpare. Nu blir innehållet i varje nummer mer aktuellt och informationen om kommande evenemang blir bättre uppdaterad. Parallellt med detta kommer också ytterligare resurser att läggas på AIMS egen hemsida och på att ha en monterplats på nummerlappsutdelningen vid så många tillfällen som möjligt.

Avslutningsvis företogs en del val med små förändringar som följd. Ny i styrelsen blir dock Lissabons Carlos Moya som ersätter Dejan Nikolic från Belgrad.

Det allra sista valet blev utomordentligt lätt, nämligen då platsen för nästa världskongress skulle bestämmas. Endast Niagara Falls i Kanada kandiderade varför inte ens någon omröstning behövdes. Sista helgen i oktober 2002 kommer mötet att äga rum i anslutning till Casino Niagara Falls Marathon som detta relativt okända lopp på gränsen till USA kallas.